x Tvorba stránky
PRIVATEZONE


Login:


Pass:


Google, Analytics, Keep, autoprekladanie, PDF ...

Google nie je mŕtvy, len sa ide rozmeniť

Cez týždeň sme sa mohli dočítať v istom periodiku, že "Google je mŕtvy, nech žije Alphabet". Pre všetkých, ktorí čítajú len titulky a potom sú v strese a používajú Google nástroje- NIE, nejde o krach ani nič podobné, ide len o zmenu štruktúry spoločnosti aj kvôli aktivitám, ktoré sú nie len čisto online druhu. Takže kľudne používajte ďalej Google služby, na burze spoločnosti s vyhlásením dokonca stúpli ceny ich akcií.

Robte ebooky, obrázky v PDF Google indexuje = zdroj návštevnosti

Ak vložíte obrázky do PDF súboru a vložíte ho napr. na svoje stránky a dostane sa k nemu Google alebo ho na svoje nové PDF upozorníte napr. cez Google Webmaster Tools (resp. Search Console najnovšie), vyhľadávač dokáže následne hľadajúcim ponúknuť aj obrázky z takéhoto vášho PDFka vo výsledkoch vyhľadávania v obrázkoch s preklikom na PDF či stránku. A nakoľko návštevnosť stránok je majoritne závislá od zdroja "vyhľadávač Google" a aj zo sekcie hľadania v obrázkoch, bola by škoda to nevyužiť, čo poviete?

Poznáte absolútne správanie vašej stránky vo vyhľadávači Google?

Vedeli ste, že cez Search Console- Analýza vyhľadávania, ak v ňom sledujete bezplatne svoju webstránku, môžte nájsť aj čísla a grafy o tom, ako a či sa vaša stránka zobrazuje vo výsledkoch vyhľadávania pri hľadaniach jednotlivých KWs hľadajúcich vo vyhľadávači Google, na akej pozícii, či sa kliklo na váš odkaz a pod.? Všetky parametre sa dajú vyobraziť do 1 grafu. Skvelý nástroj, ak ho nepoužívate, začnite a zlepšíte výkonnosť vašich stránok. Nástroj obsahuje množstvo nástrojov pre optimalizáciu stránky pre vyhľadávače (SEO/SEM), ak ho nepožíva váš webmaster, určite mu ho doporučite.

Nástroj Keep- nástroj na zachytávanie svojich geniálnych myšlienok

Napadlo vás niekedy niečo, čo stálo za momentálne zapísanie? Nástrojom Keep od Googlu je možné si čokoľvek zaznamenať- text, fotku, udalosť s pripomenutím či už v prehliadači na desktope, či v smartfóne, či v samotnom počítači. Všetko je to prepojené a môžte to synchronizovať s výstupom vo svojich Google dokumentoch. Pre spustenie na počítači stačí navštíviť keep.google.com a byť prihlásený vo svojom Google účte, na smartfón je aplikácia v obchode na tejto adrese, pre Chrome a PC zas v Chrome store na tejto stránke.

Preložte si čokoľvek a kdekoľvek na dovolenke, stačí nasmerovať ruku

Ide o nástroj na vizuálny preklad slov v reálnom čase. Nasmerujte svoj smartfón či tablet so systémom Android či iOS na slovo, ktorému nerozumiete v cudzom jazyku a ihneď máte preklad. Napr. titulky novín v stánku na dovolenke, menu v tureckej reštaurácii a pod. Podpora jazykov sa stále rozrastá. Okrem iného môžte aj nahovoriť vetu napr. v sloenčine a nechať ju preložiť a povedať smartfónom dotyčnému v cudzom jazyku. Odkazy a viac info na Google Translate. Ide o službu, ktorú neskôr kúpil Google, pôvodne sa volala Word Lens a tu je ukážka fungovania.

Oživte svoje predmety správ v emailoch a odlíšte sa

Videli ste už nadpis resp. predmet mailu, ktorý použil nejaké symboly? Často sú to $$ alebo €€ a pod., ale predstavte si, že si na zaujatie na začiatok emailu dáte napr. lietadielko, ak chcete zákazníka informovať o vašich nových zľavách na webe s letenkami. Alebo domček, ak rozposielate váš newsletter k webu s nehnuteľnosťami. Alebo košík, ak máte eshop. Ako sa dostať k symbolu, ktorý práve chcete? Stačí zadať do Googlu reťazec: názov želaného symbolu v angličtine site:http://www.fileformat.info/. Napr. ak hľadáme lietadielko, stačí zadať: airplane site:http://www.fileformat.info/. A hneď prvý výsledok z ponuky je odkaz na stránku fileformat.info s daným symbolom ✈ a kódovými označeniami pre vloženie napr. do šablóny emailu a mnoho mnoho iných symbolov.

 

Boli pre Vás tieto informácie prínosné?

Napíšte a vyriešte si nejasnosti

comments powered by Disqus

Sledujte najnovšie trendy na sieťach


Facebook návody Google+ návody Youtube návody Linkedin Skype komunikácia Napíšte mi
Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies na svojom zariadení.
© SmartLink, s.r.o. 2013-2016 | Ochrana údajov | Obchodné podmienky | Pavol Provazník | Partneri | Kontakty